مرجع تخصصی عروس هلندی

مرجع تخصصی عروس هلندی

پرورش،نگهداری و بیماری ها
مرجع تخصصی عروس هلندی

مرجع تخصصی عروس هلندی

پرورش،نگهداری و بیماری ها

نکاتی درباره ی غذای جفت های مولد


بنا به نظرات کاربران محترم تصمیم گرفتم پستی تخصصی در مورد تغذیه ی جفت های مولدی در هنگام جوجه داری برای اطلاع کاربران منتشر کنم.

اصولا زمانی که دارندگان عروس هلندی مولد قصد جوجه کشی یا همان تکثیر عروس هلندی را دارند نخستین و مهمترین امر بدوی این عمل، توجه به تغذیه ی آنان هست.

ما در این جا دو حالت در نظر می گیریم:

حالت اول: دوران تخم گذاری و خوابیدن بر روی تخم

حالت دوم: دوران تولد جوجه ها و تغذیه ی جوجه و والدین


حالت اول:

در این حالت نخستین امری که باید از آن اجتناب بشه ، استفاده از مولتی ویتامین خواه جهت تقویت بدنی عروس ها و خواه جهت نطفه زدن تخم ها.

استفاده از غذاهای اصلی جفت یعنی همان ارزن، تخم کتان به میزان ربع مقدار ارزن،(نیازی به استفاده از تخم کافشه یا تخم گلرنگ در این زمان نیست)، و هم چنین استفاده از تخم آفتابگردان به صورت متعارف درطول هفته باید کاملا رعایت بشود.


در کنار این دسته از غذاهای اصلی، استفاده از غذاهای غیر فیبری(یعنی غذاهایی که در درون خود دارای مقداری آب بوده مانند میوه جات و سبزیجات) توصیه می گردد.

از جمله این دسته غذا هایی که می توانید استفاده کنید: استفاده از سیب، خیار، و همچنین سبزیجاتی مانند گشنیز(به مقدار کم استفاده شود) همچنین استفاده از کاهو نیز توصیه می گردد.

استفاده از کف دریا یا سپیداج یا سپیا در این دوره ضرورت چندانی ندارد و در صورت نیاز می تواند همچنان در قفس باشد.

در این دوره از آنجایی که جفت ها بیشتر زمان را در لانه به رسیدگی تخم ها می پردازند ممکن است درصد استفاده از مواد غذایی آنها کم باشد بنابراین هرگز جای نگرانی نیست.


استفاده از این رژیم غذایی در طول بیست روز دوره ی اولیه ی تکثیر توصیه می گردد.

نکات مهم:

در این دوره به دلیل ذخیره ی مدفوع در بدن، میزان مدفوع اغلب بسیار زیاد و دفع آن به صورت پرتابی و بوی بد همراه بوده که کاملا طبیعی بوده و جای نگرانی نیست.


حالت دوم:

یعنی حالت تولد جوجه ها:

در این زمان بیشتر توجه تکثیر کننده باید به غذای جفت های مولد باشد بنابراین برای سلامتی جفت و جوجه ها بهتر است به موارد زیر توجه شود:

1.در این مدت بهتر است تنها از ارزن تحت عنوان غذای اصلی استفاده شود.

2.در این دوره حتما از میوه های مذکور به استثنای خیار استفاده کنید. و استفاده از موز هم توصیه می شود.

3.در این دوره شما می توانید از گندم خیس و نرم برای تغذیه ی مولد و جوجه ها استفاده کنید.

4.تخم مرغ یکی از عنصر حیاتی و مهم و تقویت کننده سلامتی مولد و جوجه ها است.

5.در این دوره به تدریج می توانید از مکمل های غذایی (در صورتی که احتمال می دهید امکان مست شدن مجدد در جفت هایتان وجود ندارد) استفاده کنید.

6.در این دوره حتما از آب تمیز و تازه استفاده کنید لذا  پیشنهاد می گردد روزانه اب جفت های خود را تعویض کنید.

7.تلاش نکنید در این دوره به جوجه دسترسی داشته باشید ، زیرا که هر گونه دخالت شما در کار جفت سبب بی توجهی ناشی از ناامنی ایجاد شده توسط شما می باشد.

8.در این مدت حتما استفاده از تخم آفتابگردان دریغ نکرده و به مقدار لازم برای تغذیه ی جوجه ها و والدین استفاده کنید.

9.مهمترین امری که برای تغذیه ی جوجه ها مهم است ، استفاده از غذای نرم و مناسب هضم جوجه ها است.به همین خاطر بهتر است ، به جوجه های زیر بیست روز از غذاهای نرمی مانند تخم مرغ ، گندم نرم در کنار غذای اصلیشون استفاده بشه.

10.در صورتی که خودتان قصد غذا دادن به جوجه را دارید بهتر است جوجه را از بیست و پنج الی سی روزگی از والدین به تدریج جدا کنید...

11.لطفا در هنگام غذا دهی ، مزاحم کار عروس ها نشوید.

12.دمای محیط از اهمیت بسیار برخوردار می باشد(27 الی 30 درجه ی سانتیگراد)


در این پست تنها نحوه ی رسیدگی به غذای جفت های مولد مورد توجه قرار گرفت

و در مورد نحوه ی تغذیه ی جوجه های سرنگی می تونید به سایر پست های گذاشته شده در این زمینه مراجعه کنید که ان شاء سعی کرده آنها را هر چه بیشتر تکمیل تر کنم.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد